Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Polskie Stowarzyszenie na rzecz Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną

Trening kulinarny

Celem treningu jest nabywanie umiejętności samodzielnego i bezpiecznego przygotowywania posiłków, oraz rozwijanie cierpliwości, wytrwałości
i  poczucia odpowiedzialności za wykonywaną pracę.  

Trening kulinarny odbywa się poprzez realizowane cele:

- planowanie tygodniowego menu,

- nabywanie umiejętności przygotowywania posiłków z uwzględnieniem pór dnia i roku,

- nauka odmierzania odpowiednich proporcji,

- nauka samodzielnego spożywania i łączenia pokarmów,

- profilaktyka zdrowego sposobu odżywiania się,

- wdrażanie do oszczędnego gospodarowania żywnością,

- nauka obsługi i dbałości o urządzenia kuchenne,

- nauka kulturalnego, estetycznego i higienicznego podawania oraz  spożywania posiłków.

Zegar

Kalendarium

Rok wcześniej Miesiąc wcześniej
Styczeń 2025
Miesiąc później Rok później
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Imieniny